Hey Nanna, nobody’s perfect

Hey Nanna, nobody’s perfect

En lille chimpanse, der siger sjove ting? Mød Mailchimp – et software-program, som du kan sende nyhedsbreve ud med. Det er gratis, brugervenligt og virkelig sjovt!

MailChimp får hele nyhedsbrevs-processen til at køre på skinner; det er her, du designer, administrerer og udsender nyhedsbrevene – og får statistikker på hvem, der klikker og hvornår de klikker. Men det, der virkelig gør det til en oplevelse – og får hele systemet til at glide lettere ned – det er sproget og tonen inde i selve systemet. Se bare, hvor godt jeg bliver taget imod, hver gang jeg logger på:

“Hey Nanna, nobody’s perfect”. Andre gange står der bare: “It’s show time, Nanna!” Eller: “You know it’s hard out here for a Chimp” – eller den mere mystiske: “I think I’m going to grow a mustache.”

Sådan ser de små pop-ups ud:

De har jo ingen funktion som sådan. Men de giver en let og legende fornemmelse; når man er inde i systemet.  Og så giver de rigtig meget goodwill på kontoen. De fleste systemer, jeg kender, har komplet uforståelige instruktioner. Og selvom jeg jo godt ved, at den lille chimp ikke taler til mig personligt, er det alligevel lige præcis den effekt, det har. Personligt og vedkommende. En effekt, som mange virksomheder går glip af, fordi de er for kælderkolde og formelle i den form for kommunikation, som vi ser her. De bruger alt krudtet og humoren på reklamer (og glemmer det andet..).

Se lige, hvor kvikt det kan gøres

Når jeg har fået nye tilmeldinger til mit nyhedsbrev, siger den:

“Nice! Guess people like what you’re saying. Here are some of them:” Og: “Hey look at you being all popular in these countries!”

Hvis der er nogen, der har afmeldt sig nyhedsbrevet, får jeg sympati fra chimpen:

“Nuts, you had a few people jump ship. Ah, who needs them anyway? Here are some of them:”

Når man har sendt et nyhedsbrev ud, får man ugentlige updates – som denne her:

Wowzers, your open rate was 36.4% higher than your industry average and 6.4% higher than this list’s average! Rock on!

Og: “A fine piece of work. You totally deserve a raise.”

Når jeg tjekker min konto, står der med store bogstaver:

“Account Status: Our compliance team loves you. You’ve never had any issues with our account.”

Hvem kan stå for det? Mailchimp, I Love You Too!

Skriv en kommentar